0723341822
 

גלידה עם בצק עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס

גלידה עם בצק עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד צ'יפס

רכיבים לגלידה:

  • 1.25 (כוס ורבע) אגוזי קשיו שהושרו במים לילה שלם ויובשו
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס סירופ אגבה, או סירופ מייפל אמיתי
  • פחית חלב קוקוס שמן (לשמור שתי כפות לבצק עוגיות)
  • 2.5 כפות שמן קוקוס (להמיס אם צריך)
  • 1 כפית תמצית וניל

בצק עוגיות:

  • 3 כפות שמן קוקוס
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים עם שברי בוטנים או חלקה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/4 כוס שוקוצ'יפס (לא חלביים)
  • 1-2 חלב קוקוס
הוראות הכנה:
 
  1. בלילה לפני הקפיאו את הקערה בה תכינו ביום למחרת את הגלידה. בנוסף שימו את אגוזי הקשיו בהשריה..
  2. שימו את כל מרכיבי הגלידה בבלנדר, וערבלו עד להשגת מרקם קרמי וחלק.
  3. שימו את בלילת הגלידה במקפיא לשעתיים.
  4. הוסיפו את הבלילה הקרה למכונה להכנת גלידה ביתית ופעלו לפי ההוראות (בערך ל45 דקות)
  5. בינתיים ערבבו שלוש כפות שמן קוקוס, חמאת בוטנים, סוכר חום ותמצית וניל במערבל מזון או ביד. הוסיפו את הקמח בשלבים עד שנוצרת תערובת סמיכה וקצת מתפוררת. הוסיפו כף או שתיים חלב קוקוס. ובלבסוף הוסיפו את השוקוצ'יפס וערבבו פעם נוספת. העבירו לפריזר או מקרר.
  6. כשהגלידה במרקם קרמי פוררו פנימה 3/4 מכמות בצקת העוגיות והעבירו לכלי או לקופסא בא תשימו את הגלידה.
  7. כשהגלידה בקופסא פזרו את שאר בצק העוגיות.
  8. הכניסו לפריזר בין 4 ל6 שעות עד שמתקשה.
  9. הגלידה יכולה להשמר לשבוע- "כאן" ממליצים לאכול כמה שיותר טרי וקרוב ליום ההכנה!